Som værtsfamilie vil du være med til at gøre en forskel for de flygtninge, der kommer til Danmark. Det kræver blot, at du stiller et stykke af din grund til rådighed til en flytbar bolig, som kan huse en flygtningefamilie.

Du vil møde mennesker med en unik historie og baggrund, som vil være dig taknemmelig for livet. Samtidig vil du og din familie få nye perspektiver på verden og nye venskaber i hverdagen.

Integration med afsæt i værtskab

Ved at huse flygtningene, der hvor danskerne bor, får vi de bedste forudsætninger for at fremme integrationen og for at skabe nye relationer. Som værtsfamilie skaber du rammerne for nye relationer på tværs af kulturer. Det er op til den enkelte værtsfamilie, hvor meget samvær de ønsker med deres nye nabo. Alene muligheden for at bo der, hvor danskerne bor, gør en afgørende forskel.

Hvad vil det sige at være værtsfamilie?

Der er ikke nogen økonomiske forpligtelser ved at have en Venligbolig på sin grund, da det er din kommune, der i samarbejde med Venligbolig og Fælleskassen finansierer alle omkostninger forbundet med produktionen og driften af Venligboligen.

 

Venligbolig og din kommune vil forsøge at matche jer som værtsfamilie med en flygtningefamilie således, at der er det bedste udgangspunkt for det nye naboskab. Man kan til enhver tid opsige samarbejdet, og din kommune vil hjælpe med at finde en ny værtsfamilie, der vil stille grund til Venligboligen.